2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Tercih Hakkında Notlar

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
  • İstediğin bölümü mutlaka araştır. Aklımda 10 senedir Elektrik-Elektronik var, Hukuk var, Tıp var. deyip de direkt yazıverme. Üniversite'de ne göreceğini, o bölümün geleceğini ve çıktıktan sonraki iş imkanlarını araştırmalısın. Bölüm mezunlarının o işte ne yaptığını da öğrenmen lazım. Bilgisayar Mühendisliği bilgisayarla ilgili bir şey yapar ama ne yapar? Bilgisayar ilgini çekiyor tamam ama hangi kısmına yoğunlaşılıyor, sen hangi kısımla daha ilgilisin, bunlar önemli.
  • Üniversiteyi de mutlaka araştır. Birçok arkadaşım o üniversiteyi sırf  'adı var' diye yazdı. Aralarında memnun olanlar olduğu gibi yarım bırakanlar da oldu.
  • 'İstediğin bölümü gerçekten isteyip istemediğini bir kenara çekilip tek başına düşünmelisin. Annen, baban veya bir arkadaşın istiyor diye mi gidesin var yoksa? Ya da o mesleğin 'parası' veya 'toplum içinde gördüğü saygıyı' düşündüğün için mi yazasın var? Bunu farkettiysen şunu sor kendine 'İleride çok para kazanan bir işim olacak diyelim. Ama o işi yapmaktan hoşlanmıyorum.Ne yapardım? İş değiştirmeye mi kalkardım, mutsuz mutsuz yaşar mıydım?' Bunları düşün.
  • Son olarak, kontenjan kılavuzunu incelemeyi unutma! Buradan ulaşabilirsin
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder